Extindere BCU, propunere nr.1, Cluj-Napoca

Status: concept
An: 2010
Program: competiții și concepte
Locație: Cluj-Napoca
Suprafața: 5.365 mp
Fotografii: DICO și ȚIGĂNAȘ

info

La sfârșitul anului 2010 s-a lansat concursul pentru extinderea Bibliotecii Centrale Universitare la care am participat cu două proiecte. Această soluție e construită pe stratificarea etajelor în jurul unui hol public, orientându-se spre interioritatea funcțiunii. Răspunsul la contextul aliniat, închis static a fost un volum inscriptibil în prisma permisă, dar circular, contrastant. Orientarea spațială interioară este bazată pe cromatică, și scara combină dimensiunea majoră a atriumului cu etajele de depozitare foarte joase, care primesc astfel o compensare. O piațetă publică se dezvoltă profitând de ocazie. Am văzut acest corp de clădire ca o articulație între zona universitară și cea medicală, de care ar putea să profite ambele, organizând inclusive sistemul de curți al ansamblului de clinici în jurul acestui volum centrat.

Proiecte
distribuie această pagină pe: