Extindere BCU, propunere nr. 2, Cluj-Napoca

Status: concept
An: 2010
Program: competiții și concepte
Locație: Cluj-Napoca
Suprafața: 5.365 mp
Fotografii: DICO și ȚIGĂNAȘ

info

La sfârșitul anului 2010 s-a lansat concursul pentru extinderea Bibliotecii Centrale Universitare la care am participat cu două proiecte. Această soluție multiplică primul volum al depozitului, cel care practic se extinde. Strategia închiderii și împachetării spațiului amplasează către fațada locurile de studio ale publicului cititor, la întâlnirea cu lumina filtrate prin semitransparență. Spațiul este foarte prețios și de aceea este eficient organizat. Accesul este coborât la scara soclului vizibil, dar subordonat. Volumul cu retrageri de la ultimul etaj este aproape imperceptibil din stradă și poate oferi o detență meritată de la nivelul terasei. Mizăm pe fațadă contemporană, cu o vibrație a cortinei corespunzătoare unei furtuni de creiere. Temele proiectului sunt ținute cu simplitate și eficiență spațială.

Proiecte
distribuie această pagină pe: