Competition, Bălcescu High school, Cluj-Napoca

Status: concept design
Year: 2021
Program: competitions & concepts
Place: Cluj-Napoca
Project area: 17.110 sqm
Images: Ciprian Oneţiu, Alexandru Zaharia

info

The project aims to strengthen a major educational, sports and leisure center for the neighborhood, responding to brief without compromising, using all the available space, restructuring the mobility in the area, as well as increasing the valuable components of public space.
Mobility: reverses the one-way traffic on Argeș Street between Paris Street and Constanța Street and on Bălcescu Street in order to separate and prioritize the circulation for school buses, with a new bus station closer to the entrance of the primary school.
Pedestrian: the new sidewalks proposed along the Morilor Canal, on Argeș Street, create a continuity with the existing landscape along the canal on Andrei Șaguna Street.

Projects
share this page on:

Our book

Our first book, issued after 25 years

DICO & ȚIGĂNAȘ First 25 Years of Architecture

Order your book