Albini Apartments, Cluj-Napoca

Status: concept design
Year: 2012
Program: competitions & concepts
Place: Cluj-Napoca
Project area: 3880 sqm
Images: Ciprian Onețiu

info

This project remained in the stage of proposing a solution of contextual capitalization of a plot by densification. We choose the specific solution for the central area, with turbot on the north side and a succession of an inner courtyard with a common garden in the back. On the street we created a commercial body, as barrier privacy of the 12 houses of 1, 2, 3 and 4 rooms, variously oriented and connected to the nearby spaces. The hierarchy of spaces was also supported by the options for facades, with a minimalist image towards the street and with dynamic assimilations on the inside. The client opted for another solution, self-centered, with the spacing of the volume built on all sides, which, in our opinion, does not offer common outdoor spaces of the same quality and neither a necessary coherence of the fronts built to the public space.

Projects
share this page on: