Institutul de cercetare în inteligenţa artificială, Cluj-Napoca

Status: concept
An: 2021
Program: competiții și concepte
Locație: Cluj-Napoca
Suprafața: 12.200 mp
Imagini: Ciprian Oneţiu

info

Interfaţa complexului universitar din cartierul Zorilor este articulată printr-o clădire nouă și îmbunătățirea spațiilor exterioare dedicate, fiind parte dintr-un proiect amplu de revitalizare a zonei studențești. Acest ax este delimitat prin diverse parcele de pe strada Observatorului, care aparțin de Universitatea Tehnică, acomodând varii instituții și servicii, iar noul proiect al clădirii de cercetare, va fi un punct de referință. Volumul simplu de clădire se alinează cu clădirile existente, fără să altereze sau să provoace noi conflicte în caracterul mixt al țesutului urban. Fațada exprimă doar sobrietatea unei clădiri instituționale, prin materialitate și culoare, mascând un interior vibrant și primitor, cu multă lumina naturală și spații generoase. 

Proiecte
distribuie această pagină pe: