Olimpia Business Center, Cluj-Napoca

Status: built
Year: 2006
Program: offices
Place: Cluj-Napoca
Project area: 6.810 sqm
Photographs: Cosmin Dragomir

info

We designed an efficient plan layout, bringing innovation for the three-story parking area – two vehicle elevators from Otis. We kept our building beneath the high-rise lower limit so that we wouldn’t use unnecessary space with another vertical circulation joint. Ambitious and stubborn, we wanted to be the first studio in Cluj to use a ventilated facade system made out of ceramic plates. The main entrance is marked by a slit right above it, which extends through the whole height of the building. The window ribbons and the alternating two-colored ceramic tiles suggest that no matter how serious the situation is, there is always a little space left for playing. Simple tricks made this building elegant: a high-tech canopy, an entrance hall dressed up in stone and wood, abundant in artificial light provided by some default Zumtobel lighting sources.

Projects
share this page on: