Public Space Redesign, Zalău

Status: concept design
Year: 2013
Program: competitions & concepts
Place: Zalău
Project area: 79.892 sqm
Photographs: DICO și ȚIGĂNAȘ

info

The project is based on a solution for a competition that planned to connect the central public spaces in Zalau in a coherent, unifying gesture. The proposed actions suggest emphasizing different characters of each element of the urban space and the dialogue between them both physically and visually. The clear, contemporary design unifies and improves the overlapping historical elements, the already developed vegetation, and the existing statuary. The geometry of the marble plateau is released and pronounced, the vegetal-pedestrian characteristic of Iuliu Maniu square is used for better mobility, without sacrificing the present mature trees, and the pedestrian line flows directly into the square, defined by the Town Hall and the department store.

Projects
share this page on: