Apartamente Biasini, Cluj-Napoca

Status: construit
An: 2013
Program: locuințe colective
Locație: Cluj-Napoca
Suprafața: 4.100 mp
Fotografii: Alexandra Bendea, Cosmin Dragomir

info

Un proiect propus în zona centrală, pe terenuri retrocedate, în curtea fostului han Biasini, încercat de asocierea în premieră a mai multor proprietari pentru o dezvoltare mixtă, coerentă. Prima variantă, mai amplă, cu tema de hotel și parcaj public a căzut, retrăgându-se terenul. Soluția care se construiește a fost negociată cu „protectorii” patrimoniului astfel încat curtea să capete o proporție optimă și spațiul să se inchidă în jurul unui scuar care devine centrul vieții sociale. Articularea volumelor a urmărit preluarea cornișei corpului istoric și suprascrierea cu volume ferme care replică mansarda în formule, detașată complet de acoperișurile cunoscute cu pante. De la etajele superioare descoperi perspective țintite spre turnurile bisericilor din centru.

Media: Igloobest 2016 | Igloo 2014 | Expoziția “Romanian Design Week” 2014

Proiecte
distribuie această pagină pe: