La Lorraine, Câmpia Turzii

Status: construit
An: 2011
Program: industrial
Locație: Câmpia Turzii
Suprafața: 6,300 mp
Fotografii: Cosmin Dragomir

info

Fabrica de produse de patiserie congelată La Lorraine este o investiție belgiană în parcul industrial Reif, dezvoltat de o firmă germană în imediata vecinătate a Câmpiei Turzii. Este prima apariție în acest parc care nu a reușit încă să atragă investitorii scontați, interpunându-se criza economică. De la belgieni am aflat că industria alimentară nu a fost scuturată de această criză deoarece oamenii trebuie să mănânce și o fac indiferent de bancheri. Conceptul a fost dezvoltat de către cel care și-a dedicat întreaga carieră proiectelor din industria alimentară, morărit, panificație și patiserie, arhitectul Aimee Defour, din Belgia. Industria alimentară necesită spații asupra cărora nu se poate interveni cu reparații pe parcurs pentru că ar afecta condițiile de igienă. Toate fluxurile funcționale și detaliile au fost atent concepute pentru a fi extrem de durabile și a putea fi curățate și întreținute impecabil. Fabrica are în vedere mai multe etape de extinderi și conectare la facilități de depozitare și distribuție. Una dintre cele mai importante aspecte pe care le oferă spațiile de producție este acela al diferențierii pe zone climatice de la temperaturi înalte, pentru coacere până la temperaturi negative foarte scăzute, pentru congelare profundă. Instalațiile sunt cheia rezolvării acestor cerințe. La problemele de temperatură se adaugă și cele care țin de curenții de aer a căror viteză și debit trebuie perfect limitate și controlate, altfel antrenându-se particulele, materia primă și procesul de fabricație fiind afectat. Proiectul a fost publicat în volumul Industrial Building Design, apărut în 2012 la editura Art Power din Shenzen, China.

Proiecte
distribuie această pagină pe: