River side, Cluj-Napoca

Status: concept
An: 2014
Program: competiții și concepte
Locație: Cluj-Napoca
Suprafața: 86.299 mp
Imagini: Ciprian Onețiu

info

Locuințele sunt configurate într-un mare amfifiteatru care se relaționează fie cu orașul prin perspective lungi, fie cu grădina interioară publică. Spațiul acestei grădini este separat de locuințele de la nivelurile inferioare prin benzile de luminatoare ale galeriilor comerciale, pentru a crea intimitatea necesară. Tot acest spațiu public se revarsă spre parcul învecinat prin portalul nordic. Accesele la locuințe sunt posibile direct din parcarea subterană, din nivelul cel mai de jos dedicat exclusiv, sau direct din stradă, pentru cele dinspre est și de pe promenada falezei, pentru cele dinspre vest. Apartamentele sunt în marea lor majoritate cu simplă orientare, cu excepția celor cu dublă orientare pe laturi adiacente, pentru cele terasate spre sud și pentru cele de pe colțurile dinspre parc. Macrorelieful generat de jocul pe verticală al apartamentelor este tributar perspectivelor și însoririi. Fiecare locuință beneficiază de o logie generoasă, iar apartamentele mai mari au câte o microgrădină proprie.

Verson no. 1

Version no. 2

Proiecte
distribuie această pagină pe: