Aqua Park, Craiova

Status: concept
An: 2012
Program: competiții și concepte
Locație: Craiova
Suprafața: 3.980 mp
Imagini: DICO și ȚIGĂNAȘ

info

Soluția propusă de noi s-a analizat pe trei direcții importante:
1.  Prima vizează terenul pus la dispoziție, în sensul de a-l recupera și valorifica în interes public și de a adapta și optimiza construcțiile la panta accentuată pentru asigurarea unei bune vizibilități și realizarea unor accese simple ținând cont de constrângerile amplasamentului. S-au analizat circulațiile și accese existente cât și posibilitatea realizării unor noi accese. Totodată, prin prisma funcțiunii, s-a analizat accesibilitatea pietonală și dezvoltarea acesteia în interiorul parcelei.
2. A doua componentă este concentrată pe revitalizarea economică și socială a zonei prin asigurarea de funcționalități care vor atrage toate categoriile de vârstă: adulți, tineri și copii. Prin integrarea unor funcțiuni variate, s-a extins nivelul de adresabilitate, iar funcționarea într-un ritm care implică întreaga gamă de utilizatori conduce la o reintegrare urbană a acestui teren disponibil. Reciclarea urbanistică a acestuia vizează reconectarea acestui spațiu cu locuitorii și vecinătățile, prin acest aport de facilități.
3. Ultima componentă reprezintă un demers amplu de încurajare și dezvoltare a activităților sportive și de agrement, prin crearea de spații cu funcționalități destinate acestor activități și asigurarea confortului și facilităților necesare cum ar fi accesul la această bază, locuri de parcare suficiente. Având în vedere că ansamblul va fi situat în centrul unei zone rezidențiale, s-a studiat interfața cu această zonă, precum și integrarea cât mai facilă în acest ansamblu.

Proiecte
distribuie această pagină pe:

Cartea noastră

La 25 de ani de activitate avem prima noastră carte

DICO & ȚIGĂNAȘ Primii 25 de Ani de Arhitectură

Comandă cartea