V. House, Cluj-Napoca

Status: concept design
Year: 2016
Program: competitions & concepts
Place: Cluj-Napoca
Project area: 450 sqm
Images: Ciprian Onețiu

info

It is an unfinished project of a seemingly modest house, but very generously developed on the sunny slope of the hill with southern exposure that delimits Cluj to the north. The house is completely organized around a central core. It offers spaces for work at home, office, recording studio and small audition and viewing room, but also a well-articulated privacy of the bedrooms. The living and dining spaces extend into the garden with built elements that dematerialize and even camouflage the area dominated by vegetation. The visible expression is simple and even restrained, based on the relationship platform-base-attic (false).

Projects
share this page on: