Extindere Stadion CFR, prima varianta, Cluj-Napoca

Status: concept
An: 2008
Program: sport și relaxare
Locație: Cluj-Napoca
Suprafața: 15.000 mp
Imagini: DICO și ȚIGĂNAȘ

info

Transformarea Stadionului CFR a fost prima provocare din acest domeniu pe care am primit-o. Am căutat o linie care să unifice diferitele etape și corpuri existente, reechilibrând masele construite pe cele trei laturi construibile ale terenului de joc. Am imaginat cadre din beton armat și gradene prefabricate, acoperite cu o structură din oțel combinată cu cabluri. Sub peluză am dezvoltat un parking supraetajat, iar sub tribuna nouă, unul subteran. Unificarea dorită a fost realizată în proiect prin modularea structurii și apoi prin închiderea translucidă a corpurilor de sub gradene realizând fațade din profile metalice cu aspect de baghete. Proiectul, deși avansat, a fost oprit și înlocuit cu realizarea doar a tribunei noi, pe latura estică, datorită timpului scurt disponibil pentru șantier. Pentru noua soluție, demontabilă, am preluat elemente ale expresiei planurilor translucide, care au fost primele formule de lucru cu transparența, dezvoltată ulterior, în diferite forme, la toate marile proiecte de stadioane și săli polivalente, care au urmat.

Proiecte
distribuie această pagină pe:

Cartea noastră

La 25 de ani de activitate avem prima noastră carte

DICO & ȚIGĂNAȘ Primii 25 de Ani de Arhitectură

Comandă cartea