Apartamente Gheorgheni Est, Cluj-Napoca

Status: construit
An: 2015
Program: locuințe colective
Locație: Cluj-Napoca
Suprafața: 1.495 mp
Fotografii: DICO și ȚIGĂNAȘ

info

O zonă mai amplă, retrocedată foștilor proprietari, expropriași cu ocazia construirii cartierului socialist; cartier ce  se dezvoltă în timp pe o cornișă naturală, la limita unei zone verzi. Proiectul caută o rezolvare la scara locului, combinând un cap de perspectivă spre nodul de circulație cu intimitatea locuirii la limita zonei plantate publice. Strategia etajului retras e acea  nu să diminueze volumul pentru a-l adapta condițiilor de învecinare ci din contra, pentru a-l remarca în perspectivele de distanță. Balcoanele profunde sunt gândite ca fiind cutii orientate și intimități protejate, în căutarea vederilor lungi în toate cele patru zări. Cei de la parter își prelungesc proprietatea cu mici grădini private pe teren. O porțiune importantă din teren a fost cedată spațiului public, contribuind la organizarea prezentă și viitoare a sistemelor de spații în continuitate.

Proiecte
distribuie această pagină pe: