Napochim, Cluj-Napoca

Status: concept
An: 2012
Program: competiții și concepte
Locație: Cluj-Napoca
Suprafața: 22.500 mp
Fotografii: DICO și ȚIGĂNAȘ

info

Concept 1:

Concepția ansamblului pornește de la îndeplinirea simultană a condițiilor funcționale și de densitate din indicatorii urbanistici în vigoare și o configurare morfologică bazată pe conectarea zonei de birouri cu spațiul public, în timp ce locuințele sunt organizate în jurul unei grădini interioare intime. Morfologia retragerilor în trepte are un dublu scop: însorirea teraselor și fațadelor dinspre sud și vest, cu cele mai favorabile orientări și conectarea vizuală a locuințelor cu silueta centrului Clujului cu care se realizează o legătură directă.

Concept 2:

Etapa a doua, care presupune extinderea ansamblului spre strada Ploiești, se bazează pe reciclarea structurii existente bazată pe trei argumente simultane: păstrarea volumului construit oferă randament spațial mai bun decât demolarea și reconstrucția prin care nu s-ar mai putea obține suprafețele existente pe baza indicatorilor urbanistici; utilizarea structurii existente cu completările propuse este economic și ecologic sustenabilă, în timp ce memoria locului se păstrează; atât birourile cât și locuințele rezultate în volumetria construcției industriale convertite oferă o atractivitate unică prin desfășurările pe câte două niveluri, supante și scări interioare.

Proiecte
distribuie această pagină pe: